Gebied

Montalbert
Het dorp Plagne Montalbert ligt op 1350 meter hoogte en is een prachtig pittoresk wintersport plaatsje in het gebied van La Plagne / Paradiski. Het dorp Montalbert is een authentiek klein bergdorpje en is uitstekende geschikt voor bijvoorbeeld families of mensen die een romantische omgeving zoeken. Montalbert ligt aan het natuurgebied La Vanoise en is geschikt om prachtige wandelingen te maken. Ook zijn er zeer veel langlaufmogelijkheden in de omgeving. 

Het dorpje heeft een gezellige sfeer en biedt meerdere restaurantjes, winkeltjes en skishops. Voor elk wat wils. Voor de kinderen is in het dorp een skischool en kinderopvang. Tevens wordt voor de jeugd wekelijks een uitgebreid animatie programma georganiseerd.

Vanuit Montalbert bent u in ca. 15 minuten in het hart van het La Plagne skigebied. De verbinding met Les Arcs bereikt u in ca. 1 uur en 15 minuten. Vanuit het chalet bent u in ca. 3 minuten lopen bij de lift. Als u weer thuis komt, skiet of boardt u zo de skilocker aan de achterkant van het huisje in. 

Vanaf het 2015 skiseizoen is er een snelle gondellift die u van het dorpje Montalbert snel boven brengt. Nu ben je dus nog sneller bovenin het uitgebreide La Plagne gebied! Volg de bouw via de webcam.

La Plagne - Paradiski
Sinds een aantal jaren is het La Plagne skigebied van 225 kilometer door de Vanoise Express gondel samengevoegd met het Les Arcs skigebied van wederom 225 kilometer piste. Samen heeft het Paradiski gebied nu dus ruim 450 kilometer aan piste. Kenmerkend voor het skigebied is de keur aan diverse afdalingen. Bijna het gehele gebied is met blauwe pistes te bereiken. Maar ook voor de (ver)gevorderde wintersporter biedt het gebied uitgebreide mogelijkheden. Er zijn talloze rode, zwarte en zelfs ongeprepareerde pistes. 

Het Paradiskigebied biedt o.a.:

- Zeer sneeuwzeker skigebied van 1250 meter tot 3250 meter hoogte
- 450 kilometer aan pistes
- Veel on- en off piste mogelijkheden ( skitochten)
- Zeer goede verbindingen tussen verschillende dorpen en liften
- 2 gletsjers
- Meerdere Funparken met halfpipe enz. 
- Zeer mooie, grote en ook lange uitdagende afdalingen
- Veel pistes door de bossen naar de dorpen

Open hier de pistemap van het La Plagne / Paradiski gebied.